Ga naar de inhoud

Eddy's

Spice up your BBQ
Het was een hete zomerse dag, toen ik in 1993 van Chicago Illinois naar West Bend Wisconsin reed. Ik was een jonge zakenman in het beloofde land. Een rit van twee uur, via Milwaukee, de stad van het bier, up north. In mijn zwarte Dodge stond de radio aan en het raam open. Het was mijn eerste keer in de USA en de wereld lag aan mijn voeten. Door de open ramen blies de wind de frisse geuren van Lake Michigan de auto in. Ik had een lunchafspraak met een grote nieuwe klant en mocht kiezen waar we aten. Bij de gedachte aan een echte Amerikaanse burger liep het water me in de mond. Ik belandde in het beste hamburgerrestaurant in town. De burger was goed. Maar de saus! Die was life changing! Met dit wonder vol van smaak zou barbecueën nooit meer gewoon eten zijn. Met een koffer vol flessen saus uit de lokale supermarkt vloog ik terug naar Nederland. Jarenlang liet ik de flesjes uit West Bend overkomen. Tot ik het niet langer meer kon verdragen, elke Europeaan moest deze smaaksensatie beleven en ik besloot de saus hier zelf te gaan maken en te delen met Europa.
So here you go! Enjoy your experience!