Ga naar de inhoud

Anchor Bar

Het verhaal van een Buffalo-klassieker

Op 4 maart 1964 verzorgde Dominic Bellissimo de bar in het nu beroemde Anchor Bar Restaurant in Buffalo, NY. Laat die avond arriveerde een groep vrienden van Dominic met een hongerige eetlust aan de bar. Dominic vroeg zijn moeder, Teresa, om iets klaar te maken voor zijn vrienden om te eten.

Het leken op kippenvleugels, een deel van de kip dat gewoonlijk in de soeppan ging.

Teresa had de vleugels gefrituurd en op smaak gebracht met een geheime saus. De vleugels waren meteen een succes en het duurde niet lang voordat mensen naar de bar stroomden om deze nieuwe smaaksensatie te ervaren. Vanaf die avond was Buffalo Wings een vast onderdeel van het menu in de Anchor Bar.

Het fenomeen dat in 1964 door Teresa Bellissimo werd gecreëerd, heeft zich over de hele wereld verspreid. Hoewel velen hebben geprobeerd Buffalo Wings te dupliceren, is het goed bewaarde geheime recept wat Frank & Teresa’s tot de uitgeroepen ‘Beste Wings ter wereld’ maakt.